به گزارش روابط عمومی مرکز:
برگزاري جلسه هماهنگي آموزش روانشناختي خانواده بيماران در مركز روانپزشكي رازي
جلسه هماهنگي آموزش روانشناختي خانواده بيماران مركز روانپزشكي رازي، با حضور دكتر حسين اخوان معاون درمان و جمعي از مديران، مسئولان و نمايندگان واحدهاي درماني مركز رازي برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي مركز رازي، در ابتداي اين نشست، دكتر احمدي مسئول واحد روانشناسي مركز رازي ضمن خير مقدم به اعضاء و تشكر از حضور ايشان اظهار داشت كه در خلال برگزاري جلسات آموزش روانشناختي خانواده در دوره قبل، بازخوردهاي خيلي خوبي از ايشان دريافت كرديم. منابع علمي موجود و همه مستندات، دلالت بر اهميت اينگونه آموزشها مخصوصاً در حوزه روانپزشكي جامعه نگر دارد.
وي افزود: در نوبت قبل، فرايند آموزش خانواده بر اساس پروتكلي اجرا شد كه ارتقاي كيفيت زندگي خانواده بيماران و جلوگيري از عود مجدد علايم از نقاط قوت آن بود.
در ادامه دكتر حسين اخوان معاون درمان مركز روانپزشكي رازي با تاكيد بر اهميت ثبت اينگونه آموزشها به خانواده بيماران در HIS بر نقش درآمدزايي، تعهد به درمان توسط خانواده ها و جبران زحمات كاركنان ناشي از اينگونه فعاليتها اشاره كرد.
وي با تاكيد بر جمع آوري داده هاي ناشي از انجام جلسات آموزش روانشناختي خانواده ها، اظهار داشت: بايد در جهتي حركت كنيم كه بيمه را متقاعد كند، هزينه هاي لازم را پرداخت نمايد. ضمن آنكه در اولين فرصت جلسه اي با حضور مسئولين گروههاي روانپزشكي و روانشناسي مركز جهت حل و فصل مشكلات Order نمودن خدمات روانشناسي توسط روانپزشكان برگزار شود.
سپس دكتر عليخاني با تاكيد بر نقش روانپزشك و روانشناس در اينگونه فعاليتها، گفت كه بايستي از پروتكل هاي موجود در دو قالب يك و هشت جلسه اي استفاده شود كه چون داده ها در HIS ثبت مي شود مي توان مبالغ مربوطه را از بيمه دريافت نمود.
خانم حيدري نماينده گروه پرستاري نيز از تجارب خود در خصوص آموزش خانواده ها سخن گفت و افزود: در خلال چند سال اخير اين برنامه ها تاثيرات چشمگيري در خصوص جلوگيري از عود مجدد علايم بيماران داشته است.
آقاي ديناري مسئول دفتر حقوقي مركز رازي نيز از ضرورت ايجاد خانه هاي بين راهي پس از ترخيص بيماران مطالبي گفت و توضيح داد كه بيمار پس از ترخيص بطور موقت در اين خانه ها اسكان يافته تا آمادگي لازم جهت حضور در جامعه را پيدا نمايد.
خانم دكتر ذبيحي مسئول پيگيري پس از ترخيص مركز، با اشاره به اهميت داشتن آمار و ارقام و داده ها كه بايد در دستور كار قرار گيرد، گفت: آنچه در اين راستا از ارزش بالايي برخوردار است، برقراري ارتباط و ارائه آموزش در سطوح مختلف فرهنگي است.
در ادامه، آقاي آرين مدير توانبخشي مركز رازي، فهرست وار مطالبي را به قرار ذيل عنوان نمود:
1. ثبت مداخلات در HIS و Order روانپزشكان
2. در صورتي كه دو خدمت ارائه شده متفاوت باشد بيمه سلامت هزينه هاي مربوطه را پرداخت مي نمايد.
3. اصلاح و تكميل اطلاعات و دموگرافي مددجويان جهت انجام فعاليتهاي پژوهشي در صورت لزوم
4. ضرورت وجود hot line با توجه به گستردگي مركز و تنوع خدمات
5. تاكيد بر راه اندازي خانه هاي بين راهي
6. حضور بيماران ترخيص شده در كارگاه هاي روزانه
در پايان آقاي تركاشوند نماينده واحد روانشناسي در اجراي طرح آموزش روانشناختي خانواده و همچنين مراقبتهاي پس از ترخيص با تاكيد مضاعف بر نقش خانواده به عنوان يكي از موثر ترين عناصر پيگيري موفقيت آميز درمان و جلوگيري از عود مجدد علائم توجه به وضعيت فرهنگي و اقتصادي خانواده ها از ضروريات انكار ناپذيري دانست كه موفقيت طرح در گرو توجه خاص به اين دو مولفه مهم مي باشد. وي در ادامه فرايند شروع عملياتي طرح را به قرار ذيل اعلام و جلسه به اتمام رسيد:
· ارائه جدول زمان بندي حضور خانواده به تفكيك بخشها توسط واحد روانشناسي تا هفته آينده
· پيگيري Order پزشكان
· اطلاع رساني واحد مددكاري به خانواده جهت حضور در جلسه براي بخشهاي فعال طبق جدول مورد نظر
· انجام پذيرايي مختصر از مهمانان
· اجراي برنامه آموزش روانشناختي خانواده براي بخشهاي فعال طبق جدول مورد نظر