به گزارش روابط عمومی مرکز:
گردهمايي آموزش خانواده بيماران به مناسبت هفته سلامت روان در بيمارستان رونپزشكي رازي
به مناسبت هفته سلامت روان، واحد روانشناسي بيمارستان روانپزشكي رازي با همكاري ساير گروه هاي درماني اقدام به برگزاري گردهمايي خانواده هاي بيماران بخش هاي حاد نمود. اين گردهمايي كه در روز دوشنبه مورخ 25/7/1401 با حضور دكتر حسين اخوان معاون درمان، دكتر حسن دارايي مدير، جمعي از مديران، مسئولين و كارشناسان واحدهاي درماني برگزار شد.

ابتدا معاون درمان ضمن خير مقدم به مهمانان و تشكر از حضور ايشان، توجه به علايم و نشانه هاي اختلالات رواني را بسيار مهم دانسته و با تاكيد بر ضرورت شناسايي اين علايم، اظهار داشت: مراقب باشيم كه به دليل وجود اين نشانه ها، بيمار مورد تمسخر و در پاره اي از موارد وارد درگيري لفظي و فيزيكي نشده، بلكه با كمك تيم درمان و در راستاي مرتفع نمودن و حل و فصل مسالمت آميز آنها گام هاي مهمي را برداريم. ايشان همچنين بر بعد روانشناختي انسان در تامين سلامت و مراقبت از خود و ديگران تاكيد نمود.
در ادامه دكتر دارائي مدير مركز با اشاره به روند افزايشي مبتلايان به اختلالات رواني، بر لزوم اتخاذ تدابيري جهت پيشگيري از افزايش آن تاكيد نمود. ايشان اظهار نمود: خانواده بيماران رواني نقش مهمي در مراقبت هاي پس از ترخيص بر عهد دارد و بايد در قبال بيمار خود رفتار مسئولانه اي داشته باشند و با مراقبت موثر و ارتباط مناسب با بيماران خود، در كاهش عود علايم و تكميل فرايند درمان تلاش نمايند.
بيمارستان نيز در راستاي تحقق توانبخشي بيماران علاوه بر مداخلات درماني در بخش توسط تيم درمان، اقدام به راه اندازي مزرعه كشاورزي كه توسط خود بيماران كاشت و برداشت سبزيجات انجام مي شود را نموده است.
در كنار برگزاري نمايشگاه محصولات مددجويان كارگاه هاي توانبخشي، گروه موسيقي مددجويان كارگاههاي توانبخشي، با اجراي چند قطعه موسيقي بسيار زيبا بخشي از توانمندي هاي خود را به معرض نمايش گذاشته كه موجبات تشويق حضار را فراهم نمودند.
سپس سيروس آرين سرپرست توانبخشي مركز، ضمن ابراز خوشحالي از شروع مجدد برنامه آموزش خانواده مددجويان، انجام چنين فعاليت هاي ارزشمندي را گام بسيار بزرگي در راستاي تكميل فرايند درمان بيماران دانست. ايشان در پايان ضمن تاكيد بر ضرورت حضور پررنگ خانواده ها در جلسات آموزشي آينده، از همه خانواده ها و واحدهايي كه در برگزاري اين گردهمايي نقش داشتند تشكر نمود.
در ادامه دكتر ارسلان احمدي مسئول واحد روانشناسي ضمن تبريك هفته سلامت روان و تشكر از واحد مددكاري در دعوت از خانوده مددجويان جهت حضور در اين گردهمايي، با اشاره به اهميت مسئوليت پذيري خانواده ها در مراقبت از بيماران خود، اشاره نمود، خانواده مهمترين شريك در فرايند درمان و توانبخشي بيماران پس از ترخيص مي باشد و با عنايت به شروع فعاليت واحد پيگيري پس از ترخيص، دفتر مشاوره واحد روانشناسي آمادگي لازم را جهت ارائه خدمات روانشناختي فردي و گروهي را براي بيماران و خانواده هاي آنها را دارد.
سپس محمد تركاشوند نمايند واحد روانشناسي در برگزاري كارگاه هاي آموزش خانواده و مراقبت هاي پس از ترخيص، با اشاره به اهميت خانواده در تكميل فرايند درمان و توانبخشي، اظهار نمود: با توجه به شروع برنامه هاي آموزش خانواده از سال 1393 تا قبل از پاندمي كرونا، اشاره نمود، از ماه آينده مجدداً جلسات تخصصي آموزش خانواده بيماران بستري به تفكيك بخش ها و با حضور تيم درمان به مرحله اجرا در خواهد آمد و به خانواده ها تاكيد نمود كه در جهت ارتقاء كيفيت زندگي، مراقبت موثرتر از بيماران و پيشگيري از عود مجدد علايم و بستري هاي مكرر، در جلسات آموزش خانواده حضور موثر و كيفي داشته باشند.
اين گردهمايي با تشكيل ميزگرد تخصصي پرسش و پاسخ بين خانواده ها و تيم درمان به اتمام رسيد و خانواده ها از برگزاري چنين جلساتي ابراز خرسندي نمودند.